Help! ik ga coachen

Misschien heb je een opleiding tot coach gehad. Of coach je al een tijd in de praktijk. Toch heb je soms behoefte aan even weer wat basis.

Help! ik coach teams

Misschien heb je al veel ervaring met het begeleiden van teams, of al eens een training gevolgd op het gebied van teamcoaching.

Help! ik coach op competenties

Veel coaches of coachend leidinggevenden krijgen te maken met het gericht coachen op competenties. Dit boekje geeft gerichte handvatten om dat te doen.

Help! ik coach conflicten

Conflicten in organisaties worden steeds vaker beschouwd als een mogelijkheid voor het ontwikkelen van medewerkers, teams en zelfs de organisatie als geheel.

Help! ik geef leiding

Boeken voor (beginnend) leidinggevenden zijn er genoeg. Maar vaak zijn ze erg instrumenteel en weinig op ontwikkeling gericht of op professionals met al flink wat jaren werkervaring.

Help! ik geef coachend leiding

Van een moderne manager wordt een coachende leiderschapsstijl verwacht. Maar hoe geef je dat praktisch vorm?

Help! ik leid een verandering

Als coach of leidinggevende heb je vaak te maken met het ondersteunen van individuen, teams of zelfs hele organisaties in het doormaken van veranderingen.

Help! ik leid een project

Projecten leiden is een vak apart. Niet omdat de gebruikte systematieken en hulpmiddelen zo ingewikkeld zijn.

Help! ik ontplooi mijn talent

De laatste tijd merk je dat je niet echt gelukkig (meer) bent in je werk. Of je hebt het gevoel dat er meer uit jezelf en de situatie te halen is dan je nu doet.

Help! ik blijf in balans

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: weinig energie, het gevoel dat je geen overzicht en rust meer hebt of moeite met de balans tussen werk en privé.

Help! ik bereik mijn doel

Resultaatgerichtheid is een competentie die steeds vaker gevraagd wordt.

Help! we zijn een team

Het lijkt voor veel functies en veel organisaties steeds belangrijker te worden: een goede teamplayer zijn. Maar hoe doe je dat?